TEST: Lundhags Riim Mid

TEST: Lundhags Riim Mid

Et par sko til jobb, et par til skauen, et til fjellet, et til byen, et til når snøen kommer, osv. Vi vet alle hvordan den reglen går, og før du vet ordet av det sitter du med 10 par sko som du bruker hvert skuddår. Jeg har vært så heldig å få muligheten til å teste et par sko fra Lundhags som har overrasket meg stort på mange flere punkter enn jeg opprinnelig trodde de kom til å gjøre. Navnet er Lundhags Riim Mid, og jeg er i grenseland til å kalle det den ultimate all-around vinterskoen.

Denne artikkelen er del av et Outdoor Blogger Network (http://en.outdoor-blogger-network.com)
kampanje og vi har fått betalt for å produsere den og skaffet utstyret gratis. Dette påvirker ikke innholdet av artikkelen. Vi har full redaksjonell kontroll over innholdet som er publisert på dette nettstedet.

Dette er første gang vi har fått en henvendelse fra noen om vi kunne tenkte oss å teste utstyr for dem, noe som vi selvsagt syntes var veldig stas, men vi var fra første stund veldig opptatt av at måtte kunne skrive det virkelig mente, for det å skryte av et produkt vi virkelig ikke likte var aldri et alternativ. Jeg bestemte meg derfor tidlig at disse skoene måtte jeg bruke så mye jeg overhode klarte – På jobb, i skogen, på fjellet, ja du skjønner hvor jeg vil. Nå etter 5 mnd med daglig bruk føler jeg endelig jeg kan uttale meg litt om skoen.

Skoene er litt breiere enn jeg er vandt til, men snøringen er lett å stramme opp og gjør at skoen sitter godt på foten. Dersom man ønsker tykkere sokker på beina er det derfor veldig lett å løsne opp litt og få plass til mer sokk uten at det blir ubehagelig. Det eneste jeg har å utsette på passformen er at innerstoffet over rista på foten er litt slapt, som har ført til at jeg må nedi med fingrene og rette på det ei gang i blandt. Frykelig irriterende når det skjer, men lett å rette opp i.

Sålen må sies å være litt hard i starten, men etter 3-4 turer mykner den betraktelig opp. Jeg har likevel vurdert å kjøpe en innersåle til den, men er redd dette kommer til å gjøre skoen varmere enn den er, noe som absolutt ikke er nødvendig. Den skal ha ekstra godt grep på glatt underlag med noe Lundhags kaller Arctic Grip, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har merket så veldig mye til dette. Sålen er ikke glatt, men det er heller ikke noe magisk med tanke på grep sammenlignet med andre sko jeg har. Det jeg har merket er hvor utrolig godt sålen isolerer! Jeg har enda til gode å bli kald på beina med disse skoene, og det inkluderer på skautur midt på vinteren med mange timer ute i snøen.

I tillegg til en fantastisk såle er skoen foret med primaloft. Dette gjør at den holder godt på varmen selv om man skulle finne på å bli våt, noe som forøvrig enda ikke har skjedd meg.

Det utrolig bruksområdet vil jeg faktisk si er den aller største styrken til disse skoene. Det er nesten uendelig! For det første så ser skoene absolutt respektable ut. Jeg har ingen betenkninger rundt å gå til byen eller på jobb med disse skoene.  For det andre så puster de langt bedre enn jeg hadde forventet. Jeg har nok ikke verdens varmeste kontor, men likevel kan jeg si at jeg satt inne med disse på gjennom hele vinteren, og opplevde ikke å bli klam på beina ei eneste gang! Varm, ja, klam, nei. Og det er nettopp dette som gjør at jeg er så fornøyd med dem. De er varme nok til å sitte stille i gapahuken og kose seg midt på vinteren med snø på bakken, de puster godt nok til å gå lang til skogs uten å føle at beina koker over, de sitter så godt på beina at jeg aldri har opplevd antydning til gnagsår og kvalitetsfølelsen er veldig veldig bra!

Konklusjon
Skoen ser utrolig bra ut, varmer utrolig godt, puster fantastisk, og er nydelige å gå med. Det eneste jeg kan trekke på denne skoen er at det løse innestoffet som kan være irriterende og sålen kan oppleves noe hard. Bortsett fra det er denne skoen helt rå!

Tilleggsinformasjon:
Yttersåle: Gummi
Fôr: Syntetisk
Skafthøyde: 17 cm
Yttermateriale: Skinn
Vekt per støvel: 568 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: