TEST: Lundhags Makke Pro

TEST: Lundhags Makke Pro

Jeg var så heldig at jeg fikk et par Lundhags Makke Pro bukser for å teste ut høsten 2018 og tenkte her å dele mine erfaringer med buksene så langt. Jeg har brukt buksene på stort sett alle turer gjennom høsten, vinteren og våren. Denne testen er ikke påvirket av at jeg fikk buksene gratis fra Lundhags.

Denne artikkelen er del av et Outdoor Blogger Network (http://en.outdoor-blogger-network.com)
kampanje og vi har fått betalt for å produsere den og skaffet utstyret gratis. Dette påvirker ikke innholdet av artikkelen. Vi har full redaksjonell kontroll over innholdet som er publisert på dette nettstedet.

Buksene har en fantastisk passform, føles veldig lette å bevege seg i og det er mange lommer og praktiske løsninger. Det er 2 lommer på hvert lår hvor den ene lommen har to kammer. Dette er veldig praktisk selv om jeg ikke vil anbefale å fylle disse for mye, da går det utover bevegeligheten. Det er flere justeringsmuligheter på hoftepartiet som gjør at man ikke må ha belte, men jeg foretekker å ha belte i tillegg.

Lundhags Makke Pro buksene går for å være 4 sesongers bukser. Dette vil jeg si meg litt uenig i. Disse er buksene er såpass varme at gradestokken må krype ned til 2-3 grader før jeg kan ha ull/netting under. Heldigvis er de utstyrt med en effektiv lufting i lysken og nederst på leggen som hjelper mye. Slitepunktene på buksen er forsterket med et vann-avvisende stoff som fungerer utmerket til å ta imot juling fra kratt og busker.

Jeg har også brukt buksene på vintertur med ski og pulk i Setesdalsheiane. De funger utmerket på vinteren og tar godt for vinden, samtidig som de puster godt. Jeg vil trekke litt for stoffvalget på rumpen. Det er en slags vanntett membran som er relativt kald, så her vil jeg anbefale ullbokser med disse buksene. Den blir fort litt klam å sitte på og puster svært dårlig i dette området. Dersom jeg hadde hatt noe å si på utformingen av buksene ville jeg gått for et annet stoff på rumpen, kanskje samme stoffet som er nederst på beinet. Likevel er ikke noe deal breaker og jeg vil fortsatt karakterisere disse som de beste buksene jeg har hatt.

På en barmarkstur i sommerfjellet passer buksene dessverre dårlig – her blir de for varme og tykke i stoffet. Da ville jeg heller gått for noen lettere bukser og/eller en gore-tex overtrekksbukse. På bakgrunn av dette vil jeg heller si at dette er en 3 sesongers bukse: Høst, vinter og vår.

Buksene er ikke lagd for å være regnbukser og det egner deg seg heller ikke som, selv om de tar godt unna nederst på beinet. De kan fint bruke de i fuktig vær, men da merker jeg at jeg blir fort våt foran på låret om det skulle begynne å regne godt. 

Buksene spekket med masse snedige og praktiske funksjoner: 

Konklusjon:
Dette er noen solide, slitesterke og varme turbukser som kommer til å vare i mange år. Fantastisk bevegelighet og mange smarte løsninger. Det vanntette stoffet på rumpen kan være litt kaldt mot huden når det blir veldig kaldt, men det hjelper godt med ullbokser.

Tilleggsinformasjon:
100% Fluorkarbonfri DWR-behandling
Hovedmateriale: LPC 235 RM/OC Wax, 65% Resirkulert Polyester, 35% Økologisk Bomull
3-lags stretchmateriale: Zethar 3L-stretch 195, 86% Nylon, 14% PU
Vannsøyle: 20.000mm
Pusteevne: 16.000g/m2/24h
Vekt: 590g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: