Setesdalsheiene på sitt vakreste! – Dag 1

Setesdalsheiene på sitt vakreste! – Dag 1

Etter mange måneder med sommerfugler i magen var det endelig på tide med en ny fjelltur! Kristian tjuvstarta og dro opp på torsdag for å få en dag alene på fjellet, mens jeg ikke klarte komme meg opp før på fredagen. Han hadde allerede klatret noen topper og ringt for å melde fra om strålende vær og nydelige forhold. Det eneste han hadde litt lite av, var solkrem!

Klokka blir 1630 før jeg møter ankommer parkeringsplassen ved Sandvikvatn. Planen vår om å møtes inne på vidda ble avlyst fordi broen ved Håhelleren var kollapset, og vi ble nødt til å gå på andre siden av vannet for å nå vår destinasjon. Kristian var sliten etter flere toppturer med oppakning det siste døgnet, men med en så flott plass i vente var det bare å komme seg avgårde. Vi hadde studert kartet nøye i lang tid og funnet en utrolig spennende plass vi ønsket å sjekke ut – Rågeloni! Ut fra hva vi klarte å se på kartet var det lange hvite sandstrender, flotte formasjoner i fjellet og flere høye topper i umiddelbar nærhet.

Det tok ikke veldig lang tid før vi bestemte oss for å ta en liten pause og nyte utsikten over fjellheimen. Helinox stolene ble dratt frem og Kristian åpenet en 20cl flaske med whisky vi måtte smake på før vi vandret videre. Her var det like før vi ble sittende, for det å reise seg og gå fra en så nydelig utsikt i så komfortable omgivelser var ikke så lett! 

Etter 1,5 timers vandring skimtet vi en sandstrand i det fjerne og jo nærmere vi kom, jo penere ble plassen. Jeg har vært mange steder på Setesdalsheiene, men dette tror jeg faktisk er den flotteste plassen jeg har vært på til dags dato. 

Her fant vi oss en flott slette med en liten sandstrand som vi fant ut ville være den perfekte teltplassen. Det var tydelig at vi var ikke de første som tenkte det, for her lå steinene klare på stranden til kjøkkenet vårt. Jeg husker vi stod der og tenkte «Tenk at vi har muligheten til å bo her i noen dager! Vi er heldig vi!» 

Vi valgte å sette opp teltene og gjøre klar soveplassene med en gang slik at de var klare for kvelden når den kom snikende på. Tidligere har vi delt telt, men på denne turen valgte vi ha å hvert vårt og se hvordan det var. Jeg hadde med mitt MSR Hubba Hubba NX2, mens Kristian hadde fått lånt et av en kamerat, et Doite Zolo Especial 1.  Dette er pr dags dato det minste teltet jeg noen gang har sett, og i løpet av turen tror jeg Kristian ble litt misunnelig på meg og det digre teltet mitt hvor jeg kunne ligge og sprelle som en sjøstjerne om jeg ville. Men lite og nett, det var det!

Når alt endelig var på plass var det på tide med en liten runde og sjekke omgivelsene. Halvøya med heldekkende strandlinje ble den åpenbare lekeplassen for dagen.  Kristian tok med seg kamera for å ta bilder og jeg tok med meg fiskestangen. Kun få kast inn satt den første ørreten, men dessverre var ikke størrelsen på fisken i dette vannet slik jeg hadde drømt om. Den første var kanskje den største jeg fikk og den veide maks 250 gram og ble kastet rett ut igjen. Nå må det nevnes at dette var den eneste skuffelsen vi hadde på denne plassen. 

Nå har jo vi hatt for vane å dra matlaging på fjellet litt i overkant langt. Dette prøver vi så godt vi kan å «slutte med». Det er godt med god mat, men det er litt mye styr og ikke minst fryktelig tungt å bære på. Personlig synes jeg faktisk at oppvasken på fjellet er noe graps, så jeg fant derfor ut av en alternativ måte vi kunne få god mat på fjellet uten alt dette. Denne fikk vi testet her!

Vi hadde begge et ønske om å ha en skikkelig middag hver dag når vi var på tur, uten alt styret. Derfor lagde jeg på torsdag kveld ferdig 2 retter som jeg vakuumpakket. Når vi da på kvelden hadde lyst på middag kokte vi opp litt vann og slapp en boil-in-bag i vannet. Når denne var ferdig tok vi ut risen og dytta hele vakuumposen ned i det samme vannet og ventet 10 minutter. Dette kan jeg anbefale alle å gjøre etter oss! Enklere måte å få rask og god middag på skal du se lenge etter uten å bruke frysetørket mat.

Denne gangen ble det tikka masala jeg hadde snekret sammen. Det smakte helt fortreffelig!

Når maten var slukt, gikk resten av kvelden til trivlig prat om alt og alle før vi bestemte oss for å kaste oss i posen ganske tidlig. 

Investerte forresten i en teltlanterne (Black Diamond Moji) før denne turen. Det kan jeg anbefale alle å ha. Veier ikke mange grammene og det er utrolig praktisk å ha litt skikkelig lys inne i teltet når man styrer rundt etter alt man trenger når man skal til å legge seg. 

Dag 1 var omme, og vi sovna glade og fornøyde begge to! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: