En plass må man begynne!

En plass må man begynne!

Det er ikke hver dag jeg setter meg ned for å skrive rapport fra en tur i skogen. Dette er vel faktisk første gangen. Det føles som starten på noen stort. En livsendring! Vi har bestemt oss for å endelig ta steget og bli «ekte villmarksmenn». Planen er klar. En tur om gangen, så ofte som mulig, med mer og mer utfordringer. Vi startet i helgen med en kort overnattingstur i en gapahuken i Vågsbygdskauen.

Ved Bukksteinsvannet ligger det en fantastisk gapahuk som vi hadde bestemt oss for å sjekke ut. Denne hadde vi hørt var i god stand og ville være et fint sted å overnatte. Sekken ble pakket med full oppakning; sovepose, liggeunderlag, jervenduk, brenner, dunjakke, hansker, mat osv. Det er lenge siden vi har prøvd oss ute «under åpen himmel» og la derfor ingenting mellom. Alt skulle med. Dette så vi i ettertid at kanskje var litt overkill, men da lærte vi det! 

Turen inn tok i overkant av 1 time fra Auglandstjønn barnehage og vi rakk frem før det ble helt mørkt. Det vi hadde blitt fortalt var helt korrekt – gapahuken var perfekt! Det er mye som tyder på at denne er flittig brukt av noen som liker seg godt i skogen. Her var det oljelampe, øks, sag, grillrist, osv. Alt vi trengte å gjøre var å rigge soveposen og fyre et bål – noe vi trives over snittet godt med!

20 mintter etter ankomst var alt på plass og kveldens måltid kunne preppes. Nå er det ingen hemmelighet at vi er over snittet interessert i å lage mat og dette ble tatt med på tur denne gangen. På Mega var det 50% på indrefilet, da valget var enkelt. Amadinepoteter i alufolie rett i glørne, blomkålpure som var laget ferdig hjemme, og en soppsaus laget på aromasopp, kyllingkraft og fløte.

En plass må man begynne. Det ble samtalenemne utover kvelden. Ingenting er så deilig som å være ute i naturen, men hvorfor bruker vi så mye tid inne, gjerne foran en skjerm da? Kanskje på tide med en endring. Et enklere liv – i skogen, på fjellet, ved havet. Målet ble satt. Svalbard 2021. 

Med vår kjennskap til naturen og og erfaring fra tidligere turer ville det vært galskap å dra på en slik tur, så derfor skal vi begynne i det små og trappe opp. Så mange turer som mulig med nye utfordringer hver gang, og målrettet trening. Og ikke minst delmålene:

Sommer 2018 – Ljosland – Øyuvbu
Vinter 2018 – Ljosland – Øyuvbu
Sommer 2019 – Over Hardangervidda
Vinter 2019 – Over Hardangervidda
Sommer 2020 – Over Finnmarksvidda
Vinter 2020 – Over Finnmarksvidda
Vinter 2021 – Svalbard

Natten gikk fint, selv om temperaturen krøyp ned mot -10 grader. Turen hjem tok vi over Askedalsheia og her sitter jeg da og dokumenterer hva vi gjør idag og gleder meg til hva vi finner på i fremtiden. 

Vi håper på mange følgere i tiden som kommer og mange tilbakemeldinger og tips til turen vi må ta!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: