God jul og god skau tur!

God jul og god skau tur!

Julen er kommet og snart er 2017 forbi. Dette er det store vendepunktet for oss fjellfedre. Fra og med nyttårsaften starter treningen til vår første ekspedisjon. Faktisk så tjuvstarter vi med en kort overnattingstur på Hovden allerede i romjula! Det blir spennende å se hvordan vi klarer å sjonglere dette med pappalivet, men vi er foreløpig optimistiske!

Vi tenkte benytte denne anledningen til å fortelle litt om hvem vi er og hvorfor vi gjør dette. Det er mange av våre nærmeste som nesten ikke tror sine egne ører når de hører hva vi har startet. Ingen tidligere erfaring tilsier at vi skal være gode på dette, eller klare dette uten store problem. Dette er vanvittig motiverende.

Sten andre Karlsen

Jeg kommer fra Kristiansand, er født i 1985 og fikk en liten datter i sommer. Så snart jeg lærte meg å gå var jeg med far på fisketur, i all slags vær, for det var jo slik at fisken biter bedre når det er skikkelig kjipt ute. Man skulle ikke bry seg om slikt når man skulle ut. Utover ungdomstiden var  sjøspeideren det store, med hytteturer i skauen, seilturer på havet og bygging av gapahuk. Også her var vi mye ute i all slags vær, men de store prøvelsene ble det aldri. 

Det som alltid har holdt ved meg har vært fiskingen. Jeg har vært aktiv fluefisker fra ungdomstiden, og har brukt utallige timer med snøre i vannet, mest her i sør, men også på Finnmarksvidda og Kolahalvøya i Russland. Fiskingen har vært der for meg gjennom oppturer og nedturer, og er noe jeg ikke klarer å se for meg et liv uten.

Meg og kona på tur i Åseral.

Grunnen til at jeg ønsker å gjennomføre dette dette prosjektet er fordi jeg ønsker å utvikle meg selv, presse meg selv utenfor komfortsonen min og få nye store naturopplevelser! Når min datter blir litt eldre ønsker jeg å kunne ta henne med på skikkelig turer og ha full kontroll. Om jeg har lyst til å dra på ekspedisjon over hardangervidda ei uke, skal ikke dette være noe jeg nøler med. Dette skal være som en søndagstur over myra etter bær! Jeg har et stykke å gå, men sammen med min turkammerat Kristian er jeg sikker på at vi kan nå dette nivået!

Kristian Heltzen

Jeg kommer fra Kristiansand, født 1987 og har også fått ei søt lita datter i høst. I min oppvekst var jeg aldri veldig opptatt av naturen. Jeg ble dradd med på skiturer og fisketurer, men det var mer fordi man måtte. Jeg husker enda den gangen jeg ble tatt med på langrenn som liten når jeg ville helst bare stå i bakken. Kan si at jeg bidro svært lite til hygge på den turen. Det snakkes enda om den gangen jeg kasta skiene i snøen og marsjerte i sur protest mot hytta. Fra midten av 20-årene har naturens kall sneket på meg mer og mer. Sten Andre har fått meg hektet på fisking, riktig nok ikke fluefisking (enda). Det har blitt flere og flere teltturer og noen utflukter til fjells på høst og sommerstid. 

Jeg er også blitt medlem av Røde Kors Hjelpekors som er en fantastisk organisasjon. Her lærer man mye om hvordan klare seg selv i naturen og hjelpe andre som trenger bistand og førstehjelp. Her har jeg fått kjenne på det å være ute i dårlig vær på leiteaksjoner, noe jeg setter mer og mer pris på. Det er godt å kjenne litt på elementene så lenge man er utstyrt for det. 

Jeg ble veldig glad når Sten Andre ville være med på å presse grensene og oppleve mer av norges natur også på vinterstid. Når meg og Sten setter i gang pleier det som regel og ta litt av og eskalere, uansett hva vi holder på med. Jeg har liten erfaring med fjellski og vinterfjellet, men dette skal vi lære oss. Vi går alltid nøye til verks uansett om det skal brygges øl, lages mat eller bare skifte dekk. Jeg gleder meg veldig til disse turene, oppleve mestring og naturen  og ikke mins godt kameratskap.

Med dette ønsker vi dere alle en riktig god jul og godt nyttår! Håper det blir mange flotte turer i skog, mark og fjell i året som kommer!

GOD JUL!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: