En ny natt i gapahuken

En ny natt i gapahuken

Det snør, det er kaldt, det er god stemning i heimen, og fedrene rømmer på skogs igjen! Denne gangen en rask overnatting i gapahuken til sjøspeiderne i Vågbsygdskauen. 

Etter sist besøk har vi snakket mye om hvor fantastisk grei denne gapahuken er, og har derfor bestemt oss for at dette blir den faste «trene på å sove ute i skogen når man egentlig ikke har tid» plassen. Så når klokka ble 1900 og barna var i seng utnyttet vi muligheten til å komme oss avgårde nok en gang.

En liten time gange i den mørke skogen og vi er på plass igjen. For treningens skyld tok vi denne gangen veien over alle toppene på veien og hadde noen små pauser for å nyte utsikten på hver topp mens vi reflekterte over hvor fantastisk natur vi har her i Norge.

Selv om vi sist snakket om å prøve å være litt mer minimalistiske med tanke på mat på tur, lot det seg ikke gjøre å overtale Kristian denne gangen heller. Det endte selvsagt opp med et måltid av dimensjoner. Han stilte med kraft fra osso bucco, fersk sopp og entrecote som ble tilberedt på bålet.

Denne gangen hadde vi ikke med mer ved enn at vi klarte å fyre opp, og måtte derfor bruke noen blaute stammer som lå ved gapahuken. Dette var i seg selv egentlig litt utfordrende, men med hjelp av den nye gränsfors øksen min klarte vi å kløyve mesteparten av veden opp slik at den tok fyr. Litt av en jobb, men vi endte opp med et fantastisk bål denne gangen også!

Natten gikk kjempe fint med god temperatur i gapahuken pga det fine bålet vi fyrte, så vi våknet ikke før klokka 10:00. Dette må jo være en slags rekord for oss i den siste tiden. Ingen av oss har sovet så lenge siden vi ble fedre hvertfall, så da var det nydelig å stå opp å tenne morrabålet og sette igang med egg/bacon frokosten.

Jeg må igjen si takk for en fantastisk tur og all heder til sjøspeiderne som står for denne gapahuken. Jeg håper virkelig denne står i lang tid fremover, slik at min datter også kan få oppleve overnatting her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: