Langturen er blitt enda lenger

Langturen er blitt enda lenger

Endelig kan jeg si at vi (til en viss grad) kan stå på ski og føler oss relativt komfortable på vinterfjellet. Det kunne jeg ikke si for 4 mnd siden! Vi har derfor kommet frem til en liten endring i planen vår.

Vi har lenge snakket om en skikkelig langtur i løpet av vinteren. Nå er vinteren på hell og påsken er nå låst som reisetid. Planen vår var egentlig å gå fra bommen på nedsiden av Øyuvsbu på Brokke til Bortelid, men etter noen turer har vi nå funnet ut at vi må utfordre oss litt mer denne turen enn vi ellers har gjort. Avgang fra Valle er mandag 26. mars og ruten er som følger: 

Dag 1

1. Etappe: Berg i Valle til Stavkar 6,4 km, ca 400 høydemeter på merket vinterløype. 

2. Etappe: Stavkar til Bossbu 7,6 km, ca 200 høydemeter opp og 200 høydemeter ned, merket vinterløype Bossbu hytten.

3. Etappe: Bossbu til Svartenut 7,9 km, ca 200 høydemeter nedstigning. 

Dag 2.

1. Etappe: Svartenut til Øyuvsbu – Ca 15 km flatt terreng.

2. Etappe: Øyuvsbu – Gaukhei –  15,4 km slakt nedover. Her går vi så langt mot Gaukhei som mulig før vi må slå leir.

Dag 3

Gaukhei – Ljosland/Bortelid –  17,1 km nedover Kommikasjon med omverdenen på gaukhei for å avtale transport på Ljosland eller Bortelid.

Det vil altså si at vi har satt opp en rute på 69,4 km på 3 dager. Mange vil sikkert kalle dette noget optimistisk, og til disse vi jeg si – Helt riktig observert! Vi er jo 2 optimistiske pappaer på tur, så vi er ganske sikre på at med god innsats og jevnt rolig tempo gjennom hele dager skal vi nå målet. Dersom vi ikke rekker fram til onsdag vil vi utnytte muligheten til å ringe fra en av hyttene på veien og fortelle om forsinkelsen. Skulle vi (mot formodning) se veldig tidlig at dette er helt umulig har vi også muligheten til å hoppe av ved Øyuvsbu.

Nå gleder vi oss helt vanvittig mye til tur! På tide med ny pakkeliste!

2 thoughts on “Langturen er blitt enda lenger

  1. Hei, hvis distansene er regnet ut på med base i luftlinje mellom punktene, kan du lett legge til 30-50% ekstra distanse i virkeligheten. En må ofte gå rundt hindere i terrenget og litt i sikksakk både opp- og nedover. Ellers ser det ut til å bli en fin tur. Pass opp for leheng og små elvedaler. Riktig god tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: