Snøovernatting med pulk gjennomført

Snøovernatting med pulk gjennomført

Man lærer så lenge man lever sies det. Dette gjelder visst ikke alle, men det kommer vi til. Endelig fikk vi muligheten til en overnatting i snøen igjen, og da fikk vi omsider muligheten til å teste pulken også! Det var en lærerik opplevelse, nesten utelukkende med positive overraskelser. Noen få modifikasjoner blir det før neste tur om 2 uker.

Når fredagen endelig var kommet kjente vi begge at det kriblet godt i skimusklene. Kristian meldte meg med få minutters mellomrom om jeg hadde husket ditt og datt, og jeg bekreftet hver gang. Pulken stod klar i gangen fra tidlig på morraen, klar for å ut på eventyr.

Når Kristian endelig ankommer i 16 tiden må vi gjøre plass til alt i bilen. Dette er en omfattende jobb da han har fylt bilen på samme måten som han pleier. Etter å ha tømt den helt begynner vi å fylle på igjen; pulkene på bunnen, skiene oppå, så sekkene. Jada, alt fikk en fin plass, og gutta kaster seg i bilen med stor iver.

30 min etterpå står vi klar på parkeringplassen og skal kle oss til tur. Det er her vi kommer tilbake til noen lærer aldri. Karlsen hadde ikke med skisko…. Det kan nevnes at det var noget dårlig steming et par minutter, men litt latter og hard mobbing så var det god stemning igjen. Det var bare å kaste seg i bilen og komme seg hjem å hente skoene. 

I det vi kommer inn i innkjørselen ser vi skoene står der, oppå søppelbøtta. Jada, de har stått blandt alt det andre vi pakket i bilen, men har av en eller annen grunn blitt oversett. Så da var det bare å kaste skoene i bagasjerommet og komme seg avgårde igjen. 

Vel fremme kasta vi oss i løypene og fikk endelig kjent på hvordan pulken fungerte – Helt utmerket! Selv om pulken var tung merket vi ikke særlig til den – den han liksom bare etter. Dragen gjorde også jobben som bare det. Det eneste vi blir nødt til å finne ut av er styrefinne og brems. I nedoverbakkene tok pulken oss igjen og «drifta» sidelengs foran oss. Dette var en utfordring vi håndterte på vei tilbake ved hjelp av et tau med knuter vi festet under hver pulk. En grei løsning, men ikke optimalt tror jeg. Har sett flere gode løsninger på dette problemet som jeg skal følge opp i løpet av uken.

Etter en god time på ski fant vi en plass vi kunne slå opp camp og rigge oss til. Kristian hadde som mål å ta litt bilder på denne turen, men det ble dessverre ikke så mye av dette da det ble mørkt fryktelig fort. Heldigvis rakk vi få opp campen før det ble helt mørkt.

Så snart alt var på plass var det selvsagt på tide med et lite bål. Det var noen fine, men fryktelig kalde minutter ved bålet før vi trakk oss inn i teltet.

Teltet leverte som alltid (Helsport Lofoten Camp X-trem) på høyeste nivå. Her lærer vi noe nytt hver gang vi setter det opp. Denne gangen tok vi oss tid til å grave frem et lite palass i forteltet før vi satt det opp. Dette fikk vi igjen for utover kvelden. Her kunne vi sitte å kose oss med brenneren igang for å få litt varme mens vi hørte på litt god gammal hiphop og nøyt litt god og varm real. 

Natten gikk perfekt som vanlig, og vi stod opp, spiste frokost og pakket sammen campen i 9 tiden. 

Nå er det bare en god uke til vi skal gå Brokke-Bortelid! Det gleder vi oss veldig til! Takk for en fantastisk tur Kristian! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: