Topptur på fjellski

Topptur på fjellski

Etter nok en uke med sykdom i begge hjem er fjellfedrene endelig på tur igjen. Denne gangen ble utfordringen større enn vanligvis. Til gjengjeld var gevinsten også helt fantastisk! Vi gikk topptur med fjellski.

Vi har planlagt denne familieturen til Hovden i flere uker og heldigvis ble det noe av den. Når alle var på plass i den varme hytten fikk fjellfedrene godkjent en topptur på ettermiddagen. Slike muligheter lar vi aldri gå fra oss, så vi kastet på oss noe lett tøy og siktet oss inn på den høyeste toppen vi kunne se fra hytta. En liten sjekk på kartet viste oss at denne toppen var 1327 meter eller 557 meter over hytten.  Med Roald Amundsen på føttene var det bare å sette igang!

Det hele startet veldig greit med jevnt og rolig tempo. Kortfellene gjorde jobben og vi kunne gå omtrent rett frem hele tiden. Når vi endelig kom over tregrensen ble det betydelig brattere og vi måtte begge ut i fiskebein og gå sikk sakk oppover bakken. Nå er det jo slik at vi er over snittet glad i å prestere godt så tempoet ble nok litt høyt, så halvveis i bakken måtte vi ta en liten pause og kaste goretexjakkene og dele en halvliter pils.

Vi så også noe flotte reve spor oppover, disse måtte jo selvsagt fotograferes.

Jo høyere vi kom jo brattere ble bakkene, så vi satt oss mål om å gå ca 50 høydemeter mellom hver lille pause. Det er først nå at begge to begynner å kjenne på tanken om at vi egentlig ikke er spesielt gode på ski, vi har på oss ski som ikke er lagd for å stå ned bakker, og vi har noen jenter hjemme som er veldig glade i oss. Heldigvis klarte vi riste denne tanken av oss før vi traske på alt vi makta opp til toppen! Vel opp var utsikten og stemningen helt magisk! Dette var en fantastisk tur som ga mersmak! 557 høydemeter på 1,5 time! Nå var det bare å komme seg ned igjen da!

2 meget fornøyde fjellfedre på toppen av Svånuten!

Etter noen minutter med nyting av utsikten og skryt til hverandre var det bare å manne seg opp og sette utfor igjen. Dette var slett ikke lett på disse skiene og endte med mange knall og fall. Kan meldes at vi brukte like lang tid ned som vi brukte opp! Det vil jeg nesten si er godt gjort! Heldigvis lærte vi begge endel triks på veien nedover og gleder oss allerede til neste gang, da forhåpentligvis med litt mer passende ski!

Vel hjemme på hytten stod det et lammelår i ovnen som luktet helt fortreffelig. Takk for en fantastisk tur igjen! Må snart ut igjen!

2 thoughts on “Topptur på fjellski

 1. Pils på vei opp? ;D

  Vi har også kjøpt oss Åsnes fjellski, og etter første topptur med disse har jeg nå bestilt langfeller. Vi kommer til å trekke pulk og gå toppturer i relativt bratt terreng, og min erfaring var at kortfeller ikke gir godt nok grep. Vår første tur var nok over 30 grader bratt på det bratteste. Når vi sammenligner med randonne, ble det sykt mye traversering for å komme seg opp.

  1. Pils på vei opp må til ja 🙂

   Jeg har langfeller også faktisk, men trodde kortfellene skulle holde. Det gjorde de altså ikke. Trodde meningen med kortfeller var at ham skulle kunne gå opp med dem på og renne ned med dem på. I mitt tilfelle hjalp de LITT på vei opp, men ikke mye, og de lugga så mye på vei ned at jeg måtte ta de av. Neste gang tar jeg med langfellene, og forhåpentligvis noen ski som passer litt bedre.

   Dette er jo ikke egentlig den type turer vi hadde tenkt å gå. Har aldri egentlig gått noe særlig toppturer før, men dette ga veldig mersmak! Slett ikke umulig at det blir noen flere toppturer i tiden som kommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: